Därför ska du satsa på organiska länkar på hemsidan

Google gör regelbundet uppdateringar för att garantera att användare av sökmotorn får relevanta resultat av hög kvalitet som matchar det aktuella sökordet eller frasen. Efter den senaste kärnuppdatering i våras står det klart att det är organiska länkar man ska satsa på. 


Anledningen till att Google uppdaterar sina sökalgoritmer är för att innehållet på Internet växer exponentiellt, så även spam och innehåll av låg kvalitet. För att garantera en bra användarupplevelse ställs allt högre krav på företag som vill hamna högt upp i sökresultaten.

Efter uppdateringen som gjordes i mars påverkades sökmotorernas resultatsidor (SERP, seach engine result pages), då sidor med lågkvalitativt innehåll avindexerades från plattformen. Även sidor med duplicerat innehåll har fått sämre synlighet då Google premierar originellt innehåll. Efter uppdateringen står det även tydligt att länkar är viktigare än någonsin. 

 

Länkar är en hörnsten inom SEO
Google använder länkar för att upptäcka nya webbsidor och bestämma hur väl en sida ska rankas i sökresultaten. När andra trovärdiga webbplatser länkar till din sida, betraktar sökmotorer detta som ett tecken på att ditt innehåll är värdefullt och relevant. Detta ökar chansen att din sida syns högre upp i sökresultaten.

Länkar förbättrar inte bara din synlighet och rankning på sökmotorer, utan hjälper också till att bygga din webbplats auktoritet, öka trafiken, förbättra användarupplevelsen och stärka ditt varumärkes trovärdighet.

Så bygger du en bra länkstruktur
För att få länkar från trovärdiga hemsidor krävs arbete och tålamod. Satsa på innehåll som är unikt, informativt och engagerande. Nästa steg är att skapa relationer så relevanta aktörer hittar din webbplats. Vilka webbplatser och bloggare finns i din bransch som är värda att kontakta? Fundera över om du kan skriva ett nyhetsinlägg eller ett gästblogginlägg. Var aktiv i den gemenskap och de forum som är relevanta för ditt företag.

Glöm inte bort interna länkar
Att satsa på en bra intern länkstruktur bidrar till att förbättra användarupplevelsen. Länkar hjälper användare att enkelt navigera på din webbplats och hitta relevant information. Detta kan leda till längre besökstid, lägre avvisningsfrekvens och ökad chans att besökare återkommer.

Behöver du hjälp i ditt SEO-arbete? Tveka inte att kontakta oss på Beegleton!

Dela inlägget